Едва 202 деца в Пловдив и областта са получили ваксина срещу COVID-19.  По официални данни лицата от 12 до 18 годишна възраст са 60 хиляди. В процентно изражение се оказва, че само 0,34% са получили от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Медията ни научи още, че интересът към ваксината сред тийнейджърите е слаба, като това най-вероятно се дължи на топлото време в момента и сериозният спад на заболеваемостта. Припомняме, че от края на юни вече е възможно ваксинирането и на деца. Това става при две условия - възрастова граница над 12 години и задължително с рНК ваксината на Pfizer.

Както TrafficNews съобщи, акцията за ваксиниран е на децата в Пловдив започна от 28 юни. Първата доза получи Виктория Костова от Английската гимназия. 

Първите ученици в Пловдив се ваксинираха, не желаят отново онлайн обучениеСлаб интерес към ваксинацията на подрастващите под тепетата, едва 16 от 80 записани потвърдиха

Според анкета на TrafficNews, в която участваха близо 2000 души, едва 13.05% от родителите са твърдо решени да ваксинират детето си. 27.40% от анкетираните отговарят, че не биха го направили, преди да са сигурни в безопасността на ваксината. 5.25% смятат да оставят детето си само да направи избор.

Над половината от анкетираните (54.29%) обаче са категорични, че в никакъв случай не биха ваксинирали детето си.