Автомобил едва не сгази дете с тротинетка на пешеходна пътека в Пловдив. Произшествието, състояло се в ранната вечер на 1 март, се е разминало на косъм от трагедията. 

Видеорегистратор е запечатал как след кръговото кръстовище на Панаира посока второто кръгово, автомобил минава бързо в лява лента и закача тротинетката на дете, което пресича по същото време. Върху пешеходната пътека има още няколко човека, включително пешеходец, велосипедист и още едно дете с тротинетка. 

"Не искам да се изявявам като полицай и да търся да се наказва някого. По-скоро желанието ми е да се покаже до какво води прекалената увереност, бързане и не спазването на основно правило- НЕ се изпреварва на пешеходна пътека. Убеден съм, че шофьорът от днес нататък никога вече няма да изпреварва на пешеходна пътека, но трябва ли всеки почти да убие някой на пътека, за да започне да спазва Законът за движение по пътищата", посочва пловдивчанинът, чийто видеорегистратор е запечатал разминалия се на косъм инцидент. 

След инцидента шофьорът спира, за да провери състоянието на детето, което се е отървало само с уплах.

Върху пешеходни пътеки е забранено преминаването с колело и водачът е длъжен да го бута, за тротинетки няма упоменати изисквания.