Пловдивчанин е бил нападнат от шофьор на междуградски автобус, докато се прибирал под тепетата. За това разказа пред TrafficNews.bg самият потърпевш Владимир Михайлов. Той кацнал на Летище "Сарафово" миналия петък - 14 август, придружен от приятелката си и кучето им. Предварително бил закупил автобусни билети, за да се прибере в града на тепетата.

Когато пристигнал на автогара "Запад" обаче, се оказало, че не може да се качи в автобуса с кучето си. Четириногото било от дребна порода и било прибрано в клетка. Въпреки това, шофьорът от фирмата "Юнион Ивкони" заявил, че категорично е забранено да се возят домашни любимци, а единственият вариант е мъникът да бъде настанен в багажното отделение.

"Вече ми беше ясно, че няма да се прибера с този автобус, защото да сложа кучето в багажника означава да го убия. Билетите бях закупил от полски сайт, като ги заплатих онлайн. Помолих го да ни бъдат възстановени парите, а той ме прати на касата. От там ме попитаха откъде съм взел билетите. Обясних, че съм ги закупил онлайн и ми отговориха, че не могат да ми върнат парите. Реших да се свържа с полската компания и тръгнах към рейса, за да го снимам. Идеята ми бе все пак да докажа, че съм бил на автогарата, с кой автобус съм щял да се возя и поради каква причина не съм се качил в него", разказа Владимир пред репортер на TrafficNews.bg.

Това обаче не се приело добре от шофьора. В момента, в който пловдивчанинът извадил телефона си, той тръгнал към него.

"Започна да крещи: Ти кой си, че ще снимаш рейса. Избута ме пред автобуса. Първо ме удари с коляно в слабините, после тръгна да ме удря, да ми извива пръстите, за да ми вземе телефона, само че успях да го скрия в джоба на дънките си", твърди Владимир. 

Сцената се разиграла между втори и трети перон на автогара "Запад" в Бургас. Очевидци имало, но никой не се намесил. Когато шофьорът го нападнал обаче пловдивчанинът видял как двама души се приближават към тях. 

"Не можах да разбера дали искат да ни разтърват или дали са с него. Приятелката ми беше на около 5-6 метра и не знаеше какво се случва. Видях, че в района има камери. Затова реших че е по-добре да си изям боя, защото ако му отвърна, може да стане по-лошо", обясни Владимир. Той се обадил на полицията. Младият мъж е категоричен, че по никакъв начин не е отвръщал на насилието. Усетил обаче, че лявата му ръка е пострадала и не може да я движи. 

"Казах му, че съм се обадил в полицията и го помолих да изчака, за да се разберем. Той обаче се качи на автобуса и замина", разказва Владимир. 

След десетина минути на мястото пристигнали униформени, а мъжът дал писмени обяснения. След това отишъл в бургаска болница, където му направили рентгенова снимка. Впоследствие му била гипсирана.

Владимир заяви още, че от фирмата отказали да му предложат алтернативен транспорт. Успял да се прибере в Пловдив с последния влак и разчитал на помощ от приятелите си, за да пренеса багажа. След това научил, че билетът, който е закупил, включва и застраховка.

Младежът направил няколко опита да отнесе случая до ръководството на фирмата. Съобщенията му обаче останали без отговор. Няколко дни по-късно от компанията го помолили да разкаже подробно за инцидента, като му обяснили, че "жалбата е изпратена до компетентните органи", а отговор може да се очаква в 30-дневен срок. 

Наш репортер също се свърза с фирмата чрез посочените телефони за контакт. Оттам обясниха, че нямат информация за подобен случай и помолиха да отправим запитване в писмен вид. Към момента то все още не е получило отговор. Дежурните бяха категорични, че в автобусите наистина не се допускат домашни любимци. В крайна сметка, получихме единствено потвърджение, че Владимир е имал закупен билет за автубус на 14 август, а номерът на возилото, заснето от него, съотвества на автобуса, извършил курса.

Потърсихме коментар и от ОД на МВР Бургас, откъдето потвърдиха, че такъв сигнал е постъпил при тях. Според жалбата ръката на младежа е била извита, а шофьорът му е нанесъл и удар в слабините. Разпитана е и свидетелка на случилото се. Иззети са записите от видеокамерите, а по случая се работи. Към момента обаче към материалите не е било приложено медицинско. Какви действия ще бъдат предприети спрямо шофьора, ако случаят бъде доказан - зависи от това дали нанесената телесна повреда е лека или средна. 

Владимир е категоричен, че ще отстоява правата си по всички възможни начини. Той настоява, че е редно да получи коментар от фирмата превозвач. Младият мъж работи като програмист, а в резултат от причинената му трябва, е временно нетрудоспособен. 

TrafficNews.bg ще продължи да следи случая. Екипът ни е готов да представи всички гледни точки за случилото се.