След края на тържествата пред паметника на Съединението, шествието продължи по първоначалния си маршрут. Движението обаче бе пуснато.

Протестиращите с 50-метровия трибагреник минаха по моста на Герджика и стигнаха до кръстовището с бул. „България”.  Там неочаквано част от тях решиха да влизат в парк хотел „Санкт Петербург”. Причината - смятат, че официалните лица, които бяха гости на честванията за празника на Съединението, са в хотела. Пред входа ги посрещна полиция и охрана, които не ги допускат вътре.

Протестиращите скандират „Оставка” и „Мутри вън”.

Начело на протестиращите пред хотела е актьорът Даниел Михайлов, който бе освободен от габровският театър. Както вече съобщихме, младежът, който е активен участник в протестите в Пловдив и столицата е загубил работата си поради неявяване на работа. 

Той обаче реши, че ще търси сметка за работата си от управляващите и настоява пред охраната на  „Санкт Петербург” те да слязат и да обяснят защо е уволнен.

„Ако ме нападнете, ще взема поне трима с мен в рая. И вие сте българи и бащи”, обърна се към полицаите Генади Андреев. „Къде бяхте, когато нападнаха децата ми, когато бездомници разбиха бункера и подадохме сигнали?”, попита той.

Други започнаха да викат Цвета Караянчева. „Ако не слезеш, Господ ще си прибере версиите. Излизай”, заканват се протестиращите.

В крайна сметка стана ясно, че в хотела няма официални лица, и част от протестиращите се разотидоха. 

Защо бе уволнен актьорът протестър Даниел Михайлов или когато фактите пречат на романтикатаДиректорът на габровският театър Петър Койчев: Даниел не дойде на репетиция, обади се в последния момент че нямал пари