Новината, че актьорът Даниел Михайлов е бил уволнен от габровският театър заради участието си в протестите се оказа силно преувеличена. Младежът, който е активен участник в протестите в Пловдив и столицата е загубил работата си поради далеч по тривиална причина, а именно неявяване на работа. 

"През юни обявихме конкурс за два щата в театъра. Спечелиха двама млади актьори , но в последствие единият се отказа. Тогава поканих Даниел Михайлов, тъй като имах добри препоръки за него от професора, който води техния курс в ПУ - проф. Александър Илиев. През август театърът беше във ваканция, през септември започнахме репетиции. Даниел трябваше да се яви на репетиция на 4 септеврпи сутринта, но той се обади към 9.15 и съобщи , че не може да дойде , тъй като не бил в Габрово и нямал пари за пътни. Обясних му, че това е нормално и ще го накажа със забележка. Той обеща да пристигне същия ден следобед. Вместо това обаче се появи едва днес. Обясних му, че това отношение е несериозно и при това положение, няма как да го оставя и ще прекратя договора му, коментира пред Трафик директора на габровския театър Петър Койчев. 

Той е категоричен, че освобождаването на Михайлов няма нищо общо с участието му в протестите. "Звучи доста романтично, но фактите са различни. В момента подготвяме премиера на "Под игото" за 10 октомври - рождения ден на театъра и целият екип е ангажиран с това. Отговорността е голяма и съжалявам, че колегата ни не го осъзнава" каза Койчев. Той заяви, че е наясно с гражданската позиция на актьора, смята че няма никакъв проблем да я изразява по начин, който той намира за правилен, но това няма нищо общо с ангажиментите му в театъра.