Две момичета, ученички в шести клас в ОУ "Димитър Димов", са подали сигнала за бомба в школото им. Той е постъпил на телефон 112 тази сутрин, а заради заплахата последвала евакуацията на цялото училище. 

"Става дума за фалшив сигнал. Полицията дойде, установиха авторите му - две шестокласнички от училището. Поведението им ще бъде разгледано на Педагогически съвет. Това не е шега и те трябва да го проумеят. Учениците от друга страна не бяха нито разстроени, нито притеснени. Те сами констатираха, че вероятно става дума за фалшив сигнал. Явно свикнаха с това", посочи директорката на училището Спаска Кожухарова пред TrafficNews

Към този час нормалният учебен процес е възстановен. Вероятно мотивите на двете момичета са били да си издействат почивен ден, тъй като при сходна ситуация в края на миналата седмица, учениците от повечето училища в Пловдив бяха пратени по домовете си, а петък бе обявен за почивен под претекст "бомбена ваканция" от кмета на Пловдив Здравко Димитров. 

"Решили са момичетата, че при нас не е имало сигнал, и явно са решили да го направят. Полицията ги разкри, работи се с тях. Ние също ще предприемем нужните мерки", добави още Кожухарова. 

Припомняме, че през предходната седмица имаше стотици сигнали за бомби в училища в цялата срана. 

„Това, което можем да изведем като извод, е, че след понеделник, когато бе установена хакерска атака, идваща извън страната, се появиха още последователи. От сряда се случи заразно явление. Доста лица непълнолетни и пълнолетни се увлякоха по тази тенденция", посочи по този повод главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Нова бомбена заплаха в Пловдив: Евакуираха училище в "Северен"