Необичайна беше обстановката в залата на ОбС в Пловдив, където в момента съветниците от местния парламент трябваше да решат дали началникът на КОЦ Пловдив д-р Красимир Вальов да остане на поста си. Акцентът беше обърнат изцяло върху това, че частни и корпоративни интереси искат да затворят КОЦ Пловдив. Много общински съветници разказаха историите на свои близки, които са преминали през Онкодиспансера. И общинските съветници, и лекарите в залата бяха със сълзи на очи.

Когато кметът на Пловдив Иван Тотев застана на микрофона, 2 -3 минути не можеше да започне да говори. "Това, което се разиграва от няколко седмици, няма съмнение, че е нещо много по-скришно. Превърнахме политиката в медийна политика - уволняваме чрез медиите. Вие сте подложени на изключителен натиск. Ние в Пловдив не сме дали повод, че някой от докторите не е подкрепен. В случая обаче усещането е, че има нещо криво и не ножем да го кажем на глас", каза Тотев от трибуната.

Кметът обясни, че под такъв натиск Общината никога не е била. Министър Москов му се бил обадил и му казал, че ако не смени директора, му спира пътеките. Според Тотев всички политици, включително и той носят вина за това, че правят политика по медиите и назначават и уволняват хора чрез медиите.

Кметът благодари на всички провдивски лекари, които са спасили д-р Вальов, когото са щели да "изпуснат". Много разстроен, Тотев каза, че Вальов си е подал оставката, че не може да говори повече и със сълзи на очите излезе от залата.

Сабина Петкова също със сълзи на очите  даде 10 минути почивка. Всички общински съветници застанаха зад КОЦ Пловдив.

Ето каква заплаха отправи премиерът Борисов към съветниците на ГЕРБ в Пловдив ВИДЕО

Всичко по темата ТУК 

TrafficNews.bg