Пловдив отново се нарежда на челни позиции в черната статистика за смърт на пътя. Само за седем дни осем души загубиха животите си във войната по пътя в Пловдивско. През изминалата седмица почти всеки ден ставаше жестока катастрофа, и то с жертви.

Черната серия започна още в неделя. Трагедията бе неописуема, тъй като в жестока катастрофа двегодишно дете загуби живота си.  На  магистрала Тракия, в района на 107-ми км, лек автомобил Фолксваген Транспортер се удари в товарен Мерцедес 317 . В резултата на удара намясто загинаха четирима - три жени и дете на 2 годинки, а други трима бяха настанени в болнично заведение. 

Автомобилът ковчег от магистралата край Пловдив – смачкан до неузнаваемост СНИМКИ+ВИДЕОЗагиналите жени са 24, 29 и 50 години, а детенцето на 2 годинки

На следващия ден, 2 юли, мъж и жена загинаха намясто след жесток удар между две леки коли и тир. Инцидентът стана отново на магистрала Тракия в района на Раковски.

Фолксваген се блъсна в аварирал тир в аварийната лента. Завъртя се и бе блъснат от мерцедес. Намясто загинаха водачът на фолксвагена и пътничка. Шофьорът на тира, който бе извън него, бе откаран в болница. Леко пострадал бе и шофьорът на мерцедеса. Оказа се, че една от жертвите - 38-годишната жена, е обявена за издирване от Осмо районно управление.

Жената, която загина на магистралата, е била издирвана! СНИМКИВероятно тя е наркозависима и е на метадонова програма, а загиналият шофьор е бил без книжка

Жестокият удар с двама загинали край Пловдив в СНИМКИ и ВИДЕОКолата на загиналите е смачкана до неузнаваемост

На 3 юли 69-годишна пловдивчанка загина след челен сблъсък между автомобил и камион край Пловдив. Инцидентът стана около обяд на източнообходния път, в участъка между Скобелева майка и разклона за Скутаре.

Фолксваген навлезе в насрещната лента и се удари в тир. Намясто загина шофьорката на колата. Наложи се да бъдат рязани ламарините, за да се извади трупът на жертвата. Причините за мелето – и към този момент неясни.

 

Режат ламарините, за да извадят пловдивчанката, загинала в тежка катастрофа ВИДЕО+СНИМКИТирът е собственост на транспортна фирма от Враца

Не дотук спират фаталните инциденти. В следобедните часове на 5 юли тежък инцидент окървави отново магистрала Тракия край града под тепетата. Микробус се удари в разделителната мантинела, завъртя се и излезе вдясно извън пътя. В буса пътуваха 53-годишен мъж и 59-годишна жена, която загина намясто.

Мъжът бе откаран в болница, без опасност за живота.

Отново смърт на пътя! Жена загина на АМ „Тракия” край Пловдив СНИМКИНисан, при опит на водача да избегне удар с микробуса, също е излязъл от пътя

През последната седмица Пловдив бе разтърсен от трагедия след трагедия. Нямаше ден, в който криминалната хроника да не преобладава в новините - както в регионалните медии, така и в националните.

С идването на летния сезон започват и големите пътувания. Многократно от полицията апелират за повишено внимание и толеранс на пътя. Екипът ни, макар и банално, отново ще напомни на всички водачи, че не са сами на пътя.