Общинските съветници от Демократична България настояват за незабавен отчет на комисията, която беше сформирана да води преговори с "Тея Инвест" - собственик на имота  край Гребната база, който общината иска да купи за близо 30 милиона. Предложението за закупуването на част от загубения парк край Гребната база ще се гледа на една от последните сесии на местния парламент. Според него Община Пловдив трябва да придобие на 64 дка от терена за сумата от 29 млн. лева. Имотът от близо 80 дка е част от 140-те дка, които Община Пловдив загуби през смесеното  дружество,  което трябваше да създаде пловдивския Дисниленд.  Останалите 49 дка бяха заменени от Община Пловдив , като дадоха на частната фирма „Тея инвест” последните апетитни общински имоти из целия град.

 „Това е важно, защото директното закупуване ще бъде много по-скъпо струващо и ощетяващо бюджета на общината от отчуждаването на имота. Затова и внесохме няколко пъти предложение предназначението на терена да бъде сменено“, заяви съветничката  Добромира Костова. „Категорични сме, че директното договаряне със собственика продължава линията на задкулисни договорки, на която станахме свидетели и при размяната на 7 общински имота за съседния парцел на същия собственик“, припомниха от ДБ. Съветниците са категорични, че ще продължат да използват всички налични правни механизми, които да докажат незаконосъобразната смяна на предназначението на терена.

Зико предлага да се платят 29 млн. лева на „Тея инвест” за 64 дка, след като си отделиха 13 дка за строителствоПредложението е тази година да се платят 3 млн. лева, а остатъкът през следващите 3 години