Вертолети и самолети от Военновъздушните сили на България ще прелитат на малка височина над площад „Централен“ днес. Пловдивчани и гостите на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на българските Военновъздушни сили, както и специални техники и бойни умения на военнослужещите от Специалните сили.

Поводът е провеждането на част от националната кампания за популяризиране на военната професия под надслов „Бъди войник“ на Министерството на отбраната.

Днес ще се изпълнят същинските полети на малка височина над площад „Централен“ за времето от 17:00 ч. до 17:20 ч., а до 18:30 часа на статичен показ ще бъде изложена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете Въоръжени сили.

В информационния ден активно участие ще вземат формирования от Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните сили, Сухопътни войски, Военноморски сили и Военна полиция.

Кампанията цели професионално ориентиране на българските младежи и девойки относно възможностите за кариерно развитие в Българската армия. Тя се организира през месец октомври по повод отбелязването на празника на българските Военновъздушни сили и Деня на парашутиста.