Окръжен съд-Пловдив образува дело по казуса на мъж, чиято къща в Браниполе бе продадена от частен съдебен изпълнител, научи TrafficNews. Жалбата е била заведена от Васил Недев, който иска имота си обратно. 

Медията ни ви разказа за особения случай, сполетял длъжника в друга наша публикация. Накратко - единственият имот на Недев - малка къща, изградена в парцел от 660кв.м.. в Браниполе, става обект на публична продан поради натрупани задължения към гражданин. След проведен търг, имотът бива закупен от съседа му. Парите, които дължал, биват изплатени към средствата от продажбата. С тях се покриват всички такси към банки и институции, както и заплащането за кантората. Недев твърди, че всичко това е било крито от него умишлено, за да може той да не се противопостави. 

Процедурата е изпълнена от частен съдебен изпълнител Петко Илиев, който Васил Недев вини в порочност и опит за прикриване на измама с имота му. В своето становище ответната страна обаче отрече да са извършвани каквито и да е нарушения при продажбата или възлагането на къщата в Браниполе. Съдия изпълнителят Илиев коментира пред TrafficNews, че е спазил закона и няма никакви притеснения.

В момента за случаят са уведомени Върховна прокуратура, Главния прокурор, Министъра на правосъдието, Инспектората на Висшия съдебен съвет и Омбудсмана. Образувана е проверка от Камарата на ЧСИ в България, чийто член е Петко Илиев. Нейните резултати все още не са оповестени.

Междувременно стана ясно, че Окръжна прокуратура – Пловдив, сезирана по компетентност, е разпоредила на сектор "Икономическа полиция" да проведе разследване на всички обстоятелства около сигнала срещу частния съдебен изпълнител. Проверката е в ход.

От Министерството на правосъдието е възложена комплексна проверка на място в кантората на Петко Илиев в Пловдив.

„Силно се надявам Окръжния съд да постанови решение, с което да отмени целия този показен абсурд и произвол, но винаги трябва да имаме и едно наум, че пипалата на такива хора са впити и в правосъдната система“, заяви в коментар пред TrafficNews Васил Недев.

Припомняме, че по-рано Петко Илиев изрази готовност да съдейства на всички проверки, които органите ще извършат, за да бъде разкрита истината около сделката.

Повече по темата може да научите тук:

ЧСИ продаде къщата на длъжник от Пловдивско - година по-късно той разбра, че не е собственикСъдия изпълнителят е категоричен, че процедурата е спазена по закон