С редици инициативи в район “Западен“ бе отбелязан Световния ден на Земята. В събитията се включиха кметът на района Димитър Колев и неговите заместници Димитър Караилиев и Георги Георгиев.

По изключително интересен начин отбелязаха празника в Основно училище “Елин Пелин“. Тържеството започна с уникално еко-рап изпълнение на ученици от четвърти клас. Децата представиха и проекти, направени от вторични суровини, а по повод 90-та годишнина от създаването седмокласниците пуснаха зелени балони в небето. Изключителен интерес предизвика и дефилирането с дрехи от рециклируеми материали. Децата изпълниха и стихотворения, посветени на Земята, а в края пяха песни отново в рап вариант. На празненството освен Димитър Колев присъстваха и експерти на Басейнова дирекция, както и представители на “Зелени Балкани“. Всички те получиха благодарствени адреси от директора на училището Таня Вангелова за подкрепата към ОУ “Елин Пелин“ през годините.

Световният ден на Земята бе отбелязан официално и в ОУ “Драган Манчов“.  Със стихове, песни и танци децата показаха, че възстановяването на Земята и нейните ресурси зависи от всеки жител на планетата. “В нашия район сме организирали разделно събиране на отпадъци и регулярното им извозване, като продължаваме да облагородяваме междублоковите пространства и дворовете на детските градини и училища, за да направим града ни по-чист и красив“, заяви кметът на район “Западен“ Димитър Колев, след което заедно с директора на учебното заведение Десислава Стаменова и експерти от Басейнова дирекция помогнаха на четвъртокласниците да засадят 40 бегонии в двора на училището.