„Като майка това, което виждам, е един празен поглед. С нея работи психолог“. Това каза майката на Дебора Ивелина Михайлова по време на протеста в Стара Загора срещу насилието.

„Искаме справедливост. Затова съм тук. Не само за нас, а за всеки, който по един или друг начин е изтърпял такова нещо като насилие“, добави тя.

Михайлова каза още, че Дебора получава многобройни съобщения от много хора, които единствено искат да разберат как е тя.

„Искаме да се борим заедно. Тук нямаме намерения освен насилието да спре“, категорична е майката на Дебора.

„Дебора направи обръщение, не ѝ беше никак лесно, както видяхте“ Най-важно е детето ми да се възстанови най-скоро и да има справедливост. Не мога да каже, че е в добро психическо състояние. Има подобрение. Благодари в социалните мрежи на хилядите хора, които изразяват подкрепа. Ние сме благодарни за подкрепата и виждаме, че не сме сами. Имаме надежда и се надяваме в скоро време да каже каквото мисли. Трябва да ѝ дадем време“, обясни  Красимир Михайлов, бащата на момичето.

  В редица градове точно в 18 часа протестиращи се събраха, за да кажат "Не на насилието". Всички настояват и за адекватно правосъдие и за бърза съдебна реформа. Това е вторият национален протест, след случая с Дебора от Стара Загора, която беше жестоко нарязана по тялото с макетен нож от Георги Николаев.

"Дебора се подобрява бавно и всяко едно малко нещо, това, че проговори например, е една малка победа за нас. Тя много се впечатли от подкрепата, която получи и затова призова да продължим да я подкрепяме и това наистина ѝ помага. Тя наистина е обнадеждена, че ще има промени, че ще получи справедливост", заяви Елена Венкова, организатор на протеста в Стара Загора.

Повече по темата: 

Пловдив отново в подкрепа на Дебора: Десетки се събраха, за да кажат „Не” на насилиетоТова е вторият национален протест след случилото се с 18-годишното момиче

Дебора с първи думи: Белезите ще избледнеят, но подкрепата ви ще остане завинаги