Данъчните продължават с тематичните си акции в Пловдив, като и през изминалата седмица редица дружества бяха атакувани от приходната агенция. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност. Веднага след проверките, имената на дружествата нарушители са вписани в „черните списъци” в сайта на агенцията.

Сред новите „клиенти” на НАП са магазини, салон за красота, автосервиз и автомивка. През последния отчетен период под ударите на данъчните попадна още и сервиз за компютри.

Последният се намира на улица „Хаджи Димитър”. Освен с ремонт на компютри, дружеството притежава и магазин на техника. След проверка от НАП, управата се е сдобила с акт, а фирмата – „МАРКОПС ЕООД”, официално е в „черните списъци”.

В официалният сайт на приходната агенция се появи и името на още един магазин, занимаващ се с продажбата на техника. В случая се касае за мобилни телефони. Обектът се намира в центъра на Пловдив – на булевард „Руски”.

Фокусът на данъчните се е съсредоточил и върху автосервизите. През последната седмица собственик на такъв е получил акт, след проверка. Сервизът се намира на улица „Петър Динеков” и се стопанисва от дружеството „ТОДОР АНГЕЛОВ” ООД.

Автомивките също са на дневен ред в приходната агенция. Обект за почистване на коли е бил проверен на булевард „Александър Стамболийски”.  В автомивка ЕМС са били констатирани нарушения и управата е санкционирана с акт. Предстои на фирмата да бъде връчено и наказателно постановление.

По ударите на НАП попадна и фризьорски салон. Студиото се намира в Кючук Париж, на улица „Братя Бъкстон”.

През изминалата седмица още един магазин в Столипиново е станал обект на проверка от страна на данъчните. Той е бил насочен в продажба на плодове и зеленчуци и се намира на улица „Калина”.