Пълна проверка в парка зад хотел Санкт Петербург. Нареждането идва от Областна управа, като сигналът е препратен до РИОСВ и Община Пловдив.

Целта на проверката е да се установи, дали има административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената  площ зад хотела.

Според  подателя на сигнала “унищожената тревна площ , част от парка, се използва като склад за строителни материали , депо за инертни материали и паркинг за тежкотоварна техника“. Сигналът и искането за проверка е препратено и до кмета Здравко Димитров и районния кмет  Стоян Алексиев, а даденият срок за  писмено становище е 7-дневен.

Припомняме, че теренът от 16 декара е частна собственост. Жители на квартала се оплакаха пред институциите за безстопанственост от страна на собственикът, като заявиха, че теренът е обрасъл с треви, кошчетата преливат от боклуци.

Преди ден стана ясно, че теренът вече се обработва от служители на „Градини и паркове“. Това се случва след четири предписания за почистване на терена от районното кметство.

Управителят на фирма Парадайс Гардън Резидънс ЕООД е входирал молба с декларация в районното кметство, че разрешава да се направи почистване на имота и окосяване на тревните площи. 

Алексиев: Паркът зад хотел „Санкт Петербург" ще бъде приведен в приветлив видОбщински служители ще почистят терена