Млад мъж е останал затрупан под строителни отпадъци при срутване на стара сграда на ул. "Любен Каравелов" 7 преди минути. С помощта на пожарникари пострадалият е изваден от развалините и е откаран с линейка в болница. По първоначални данни той е с черепно-мозъчна травма. Пострадал е, след като покривът се е срутил, а след това е пропаднал 4 етажа надолу заедно с пода до основите на сградата. 

"Чухме силен тътен. В началото не разбрахме какво се случва, а после разбрахме, че част от съседната сграда е рухнала и че има пострадал работник. Дойде пожарна, пожарникарите счупиха прозорец, за да влязат и го извадиха. Видяхме, че е момче с наранявания и кръв по лицето. Не знаем в какво състояние е, откараха го с линейка", разказа очевидец от съседна сграда. 

"От 10 дни се работи усилено, но не знаем по какво. Виждаме, че идват работници. Като сме ги питали тях, и те не знаят. Знаят единствено, че трябва да съборят сградата", разказаха пред репортер на TrafficNews собственици на съседни обекти. Други пък твърдят, че повече от 2 седмици се извършват ремонтни дейности по сградата, но нито знаят кой е собственикът на обекта, нито какви дейности протичат зад огражденията.

Веднага след инцидента, на място са изпратени екипи на полицията, РДНСК, представители на район "Централен" и Инспекцията по труда. "Собственикът на имота има надлежно разрешително за събаряне на сградата. Изискали сме той или негов представител да дойде на обекта с документите и да съдейства на органите", коментира за TrafficNews кметът на "Централен" Георги Стаменов. 

По случая предстои да бъде образувано досъдебно производство, полицаите разпитват свидетелите на инцидента.