Прокуратурата влиза в завода за преработка на плодове в Катуница. Разследването за причините на пожара продължава. До момента са извършени огледи на местопроизшествието, разпитани свидетели, иззети записи от видеокамери в района. Предстои назначаване на техническа експертиза и други процесуално-следствени действия за изясняване на причините за пожара, съобщават от Районна прокуратура – Асеновград.

Припомняме, че огънят тръгна от камион, който е извършвал товарни дейности. Сигналът за пожара е подаден минути преди 14:00 часа. На място първоначално бяха изпратени 6 екипа на пожарната, но в последствие се включиха още техни колеги. Мобилизирана бе и механичната стълба.

Две сгради от фабриката за плодове са напълно унищожени при. Пожарни автомобили цяла нощ са били на място и са обработвали засегнатите площи.

Хората, живеещи в близките къщи са били евакуирани, като едно от семействата се е върнало снощи след пожара. Днес по обяд ще станат ясни и замерванията на въздуха от РИОСВ, когато минат 24 часа от инцидента.

Ситуацията в Катуница - Напълно овладяна, екипи от пожарната остават цяла нощ

 

Сериозни щети след пожара в Катуница, еко инспектори - пловдивчани да не излизат

Евакуация в Катуница, гори спирт за обработка на черешите