„Не ме удариха, имаше опит за удар – да. Не помня дали и какво са ми казали по това време. Не искам да коментирам тези хора, които явно така разбират участието си в изборите и политическата.  Моето възпитание и е работа е да направя най-доброто за децата”, това заяви просветният министър проф. Николай Денков след като бе нападнат от активисти на „Възраждане” днес.

МОН след атаката към министър Денков: Той е в отлична физическа и психическа формаНаложило се е полицаи да му помогнат

„ Моята съвест е чиста, че това,  което е най-доброто за децата го направихме. Едно от тях е МЗ да мери на общинско ниво и така по-голяма част от децата да са на училище, макар в областта заболеваемостта да е по-голяма. Това е същественото", каза проф. Денков.  

От утре всички общини със заболеваемост над 750 на 100 000 души преминават в изцяло дистанционно обучени. Заповедта е издадена, уведомени са районните управления по образование, допълни проф. Денков.

Предложихме на МЗ, ако е възможно учениците от 1 до 4 клас и предучилищната група ако може да останат присъствено в четвъртък и петък, но не получихме съгласие, обясни министърът.

Тяхно право и тяхно задължение е да сложат здравните мерки. Нашето предложение за зеления сертификат поне да се отложи засега в училищната система, беше прието, допълни той.

Ротацията ще се въвежда, когато заболеваемостта падне под 700 на 100 000, когато е под 500 ще се преминава към присъствено обучение.