Изграждането на най-големия стрелкови комплекс в България, който трябваше да е до спортна зала Колодрума, по всичко изглежда, че влезе във фризера на пловдивските проекти.

Въпреки че строителното разрешение за стрелбището бе изкарано, а 1,5 млн. лева заделени в бюджета, няма индикации скоро да започне процедура за изграждането му. На практика средствата от 1,5 млн. лева бяха само на хартия, като те не се виждат в предходния остатък. Решението на местния парламент през 2019-а да бъдат осигурени другите 2,5 млн. лева, също не е изпълнено.

Председателят на АСК „Тракия” Камен Шишманов предложи няколко пъти в Общинския съвет да се дадат 50 000 лева, с които да започне процедурата по ЗОП, но тези пари така и не бяха отпуснати.

Шишманов смята, че това се прави умишлено и най-вероятно изграждането на стрелковия комплекс няма да започне през тази година. Той каза, че от стрелковия клуб държат оборудване за 1 млн. лева, което веднага ще бъде дарено на Община Пловдив при построяването на комплекса.

Според проекта стрелковият комплекс ще бъде най-модерният и голям в България, като освен за високо спортно майсторство, той ще се ползва и за редица други дейности. Той ще се намира в непосредствена близост до залите Колодрума и Академик. Проектът включва комплекс от 1,9 декара с РЗП от над 3000 кв.м. В него ще има полуоткрито стрелбище с 50 коридора по 25 метра за различи видове стрелба с пистолет, както и олимпийските дисциплини.

 Какво включва проекта, вижте в линка:

В Пловдив вдигат най-модерния стрелкови комплекс у нас за 4 млн. леваСтрелбището ще бъде на площ от над 2 дка и с РЗП от 3000 кв.м