Това са останките от колата на бившия полицай Николай Иванов, който се е оказал срущу мощния джип на Иво Даскалов - Лудия на Околовръстното на Пловдив. Сблъсъкът е бил толкова мощен, че водачът на беемвето не е имал абсолътно никакъв шанс.

От самото начало имаме информационно затъмнение на случая. Никой не казва с каква скорост се е движил джипът, управляван от Даскалов, той употребил ли е алкохол или наркотични вещества, какво показва анализът, какво е имало в автомобила? Как този човек, който е криминално досие, има законно оръжие? 

Това са въпросите, които близки и приятели на загиналия в мелето на Околовръстното, бивш полицай Николай Иванов. Те се събраха пред Съдебната палата, за да изразят негодуванието си от промяната на мярката за неотклонение на Иво Даскалов, по прякор Лудия, който предизвика тежка катастрофа край Пловдив. Движейки се с голяма скорост, Даскалов е влязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в идващата отсреща кола, управлявана от бившия полицай Николай Иванов.  В мелето загинаха трима души - Николай Иванов и двама мъже, които са пътували в джипа на Лудия. 

Днес пред съда дойдоха майката и съпругата на 38- годишния Радослав, който е сред жертвите. Във фаталния ден във вилата на тъста на Даскалов на Бойково, имало голям празник, като там били Радослав, съпругата му  Деляна и децата. Привечер жената си тръгнала със семейната кола , а Радослав, който помагал при ремонта на къщата, останал с компанията. Уговорката била да извикат такси или drink&drive, за да се приберат. Вместо това обаче , Лудия седнал зад волана  като качил Радослав и още едно момче, което работело на обекта. 

Близките на загиналите настояват за ревизия на съдебното решение. В момента се събира подписка, която ще бъде изпратена до главния прокурор Иван Гешев. 

"Създава се опасен прецедент. При три трупа, да се променя мярката за неотклонение! Това решение може да се използва и от други адвокати в такива ситуации", коментира юристът Атанас Бояджиев, който също бе пред съдебната палата. 

"Николай беше изключително дисциплиниран шофьор. Спазваше правилата, бил е с колан. Не може да се каже същото обаче за Даскалов , който има множество нарушения на пътя. И въпреки това съдът го освобождава. Сега той е свободен и може да се укрие. В крайна сметка няма какво да губи" , коментира Иван Благоев, който е кум на загиналия мъж и кръстник на детето му.

Болшинството от присъстващите мъже заявиха, че са очаквали подобно развитие и не са изненадани изобщо. "Нека се провери на кого е звънял Лудия веднага след катастрофата и всичко ще ви стане ясно. Ние знаем с кого е по цял ден, къде ходи, с кого общува, така че имаме обяснение за цялата ситуация. Но има прокуратура и тя трябва да си свърши работата, без значение кой какъв е и на кого е човек" коментираха те.