Община Пловдив ще използва неусвоената част от 30-милионния заем за „Модър-Царевец” и други обекти за реконструкцията на бул. „Васил Априлов”. Това става ясно от предложение на зам.-кмета по строителство инж. Тошо Пашов към Общинския съвет.

В него се казва, че от кредита са останали неизползвани средства от 1,3 млн. лева, които могат да се прехвърлят към други дейности. За това обаче първо се иска санкцията на местния парламент, а след това да се проведе и обществено обсъждане, за да може Фондът на фондовете да даде зелена светлина.

Идеята е със средствата най-после да се реши проблема с бул. „Васил Априлов” между моста на УХТ и бул. „6 септември”. От години кметът на район „Централен” Георги Стаменов иска средства от бюджета за ремонта на пътната част, но те така и не попадаха в бюджета на градските власти.

Последната тежка авария там е отреди дни, като от ВиК започнаха спешна подмяна на водопровода, който е на 6 метра дълбочина.  Със средствата от Фонда ще  се оправи и останалата част на водопроводната и канализационната мрежа, а също така ще се изгради изцяло ново пътно легло, асфалтов път и пешеходни пространства.

Ремонтните дейности по бул. „Васил Априлов” са в действие, коли пъплят едва-едва по мостаТе ще продължат до 15 септември