Близо 300 души са били евакуирани от спа комплекс в Старосел заради пожар. Сигналът за инцидента е подаден в първите часова на съботната нощ. 

Незабавно два екипа от Хисаря и Първа служба са се насочили към комплекса, предават от пловдивската пожарна.

На място те установили, че огънят се е развил в избена стая, използвана за перално- сушилно помещение. Предполага се, че причиня за пожара е късо съединение или техническа неизправност в сушилня.

С бързите си действия пожарникарите потушили огъня и предотвратили по-сериозни щети. По това време легловата база на хотела е била почти запълнена и за това се е наложило персонала да подпомогне евакуацията на близо 300 гости на комплекса.

Още 11 пожара вдигнаха на крак пожарната тази нощ, но само при четири от тях има материални щети. 

Сирени на пожарни са събуди рано тази сутрин жителите на кв. "Хр. Смирненски". Около 06.55 ч е получен сигнал за пожар в УМБАЛ " Св. Георги". Към мястото на произшествието са насочени два екипа на Първа районна служба. Късо съединени от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за тревогата. Веднага след подаването на сигнала, персоналът сам успял да овладее извънредната ситуация, с което подпомогнал действията на огнеборците. Опушени са само стените на помещението.