Днес времето отново ще бъде слънчево, но метеоролозите от НИМХ към БАН вещаят сняг през уикенда.

В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в източните райони малко по-високи. Утре ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, първоначално средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в Югоизточна България от югозапад. Все още топло с максимални температури между 16° и 21°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места с краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°. В събота ще е предимно облачно, на отделни места, главно в Източна България ще има и слаби валежи от дъжд, в планините, над 1200 m - от сняг. С понижението на температурите и в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони. През нощта срещу неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва. В неделя и понеделник ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а дневните слабо ще се повишат, в понеделник максималните ще са между 8° и 13°. Във вторник от североизток отново ще проникне студен въздух, облачността ще се увеличи, не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд и сняг. В сряда ще е почти тихо. Повече слънце ще има в западните и планинските райони, а в Източна България и Дунавската равнина ще има условия за образуване на мъгла или инверсионна облачност. В четвъртък ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока, но все още на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо.