Последната крачка преди завършването  на процедурата за избор на строителна фирма за довършването на Колежа, ще бъде направена днес. Комисията към Община Пловдив ще отвори ценовите оферти на фирмите, допуснати до последната фаза.  След това вече ще бъде избран и изпълнител за строителството на ст. „Христо Ботев”, като техническите предложения вече са оценени.

Припомняме, че зам.-кметът по строителство Пламен Райчев пое ангажимент до края на месеца да има избран изпълнител, като изглежда срокът ще бъде спазен.

Припомняме, че пет фирми са подали оферти за Колежа -  ДЗЗД"Инфра Конструкт"-водещ партньор „Парсек груп”, ДЗЗД Колежа- с водещ партньор ПИМК. Другите три фирми участват самостоятелно това са столичната фирма ВХД АД, „Щрабаг” ЕАД, както и пловдивското подразделение на „Главболгарстрой” - ГБС-Пловдив.

Поръчката е за 53 млн. лева с ДДС, като от тях са осигурени 25 млн. лева от държавния бюджет. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на Колежа да се играят мачове от ЕфБет лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности.