Силен дъжд се изсипва в момента под тепетата! За минути улиците се превърнаха в езера. За да е пълна картинката, гръмотевици раздират въздуха. Небето изведнъж притъмня и едрите капки дъжд зачукаха по прозорците на пловдивчани.

 

Наскоро читатели на  TrafficNews.bg алармираха за опасност от наводнения за запушени шахти. 

”Отговорност за чистенето има Общината, а кметът и районните кметове би следвало да следят как се извършва тази дейност”, твърдят хората от района. 

Снимка на нашия читател Стойчо Кираджийски

Новият подлез на "Гладстон" се превърна в море...

Читатели ни се обадиха, че на Голямоконарско шосе под жп моста има 5 закъсали коли във водата:

Това е положението на ул. "Богомил" до кръговото на училище "Душо Хаджидеков"...

Преди няколко дни предупредихме за опасност от наводнения, които заплашват пловдивчани. Причината е, че голяма част от улиците на града могат да се превърнат в реки - отводнителните съоръжения са запушени на десетки места в Пловдив. Най-притеснително е положението в централната част на града, където всяка втора шахта е затрупана с листа и боклуци, а някои дори са се превърнали в саксии и между решетките се подават най-различни плевели.

Отговорност за чистенето има Общината, а кметът и районните кметове би следвало да следят как се извършва тази дейност. В по-малките квартали положението е още по-сериозно при дъжд. 

Като добавим и факта, че сме в месеца на валежите и синоптиците прогнозират поредица от дъждовни дни през седмицата, можем само да се надяваме, че няма да ни се наложи да ползваме лодки, за да се придвижваме в града под тепетата. Това може би няма да изненада особено много пловдивчани, тъй като наводненията в града при порой са по-скоро нещо нормално, отколкото изключение...