Заключението на проверката, извършена от Областната дирекция на МВР, във връзка с инцидента на ЖП прелеза между Карловско и Брезовско шосе, е че полицаите са предотвратили бъдеща трагедия. Както TrafficNews съобщи, днес преди обед пътни полицаи са заплашили с арест служителката на въпросния прелез, като са й наредили да вдигне бариерата, въпреки идващия влак. Причината за това бил водач, който преминал през релсите при пусната бариера. Жената категорично отказала, тъй като според вътрешните правилници на железопътната компания подобно действие не е разрешено. Също така тя заявява, че автомобилът, пресякъл линията не е бил застрашен от идващия влак, защото вече се е бил изтеглил.

От Областната дирекция на полицията обаче са категорични, че са действали, за да спасят човешки живот. 

Ето и тяхното становище:

След подаден сигнал за водач, който се намира с автомобила си върху ЖП прелез, а бариерите са спуснати, на място е изпратен полицейски екип. Служителите на реда са преценили че ситуацията е изключително рискова и за да запазят живота на водача са разпоредили на служителката, отговаряща за охраняемия жп прелез, да вдигне бариерите, за да може колата да бъде преместена от релсите. Отказът и е наложил мигновена реакция от униформените, като с бързата си намеса те са предотвратили бъдеща трагедия. Водачът също е понесъл отговорност, като за действията си е бил санкциониран.

Очакваме и позицията на НКЖИ по случая. 

Полицай заплаши с арест жп служителка в Пловдив, наредил й да вдигне бариерата при идващ влакРедно е служителите на реда да са наясно докъде стигат правомощията им