„…само с хляб, кой каквото ще да казва, човек не можа да изтрае на белия свят…“ Но какво друго? Ами, поезия и музика! Те някак винаги вървят ръка за ръка. 

Под поетичните струни на китарите на Красимир и Павел Йорданови се е родило едно послание, което ще стопли сърцата на публиката на първи юни. Бардът и неговият племенник ще ни изпеят поетични текстове от любими български автори, включени в албума им с авторска музика "Свещ", записан в Пловдив в началото на 2021г. Ще разкажат за магията на изпятата поезия и за срещата на сцената на музиканти и поети от различни поколения.

„В маранята на спрялото време“ две китари ще разказват истории по текстове на Краси Йорданов, Димитър Гачев, Миряна Башева и още много други. Ще се отприщят разтърсващи строфи, лежерно настроение и влюбени мелодии. Целият албум представлява едно завръщане, носталгичен изблик за любовта и младостта, родното и скъпото. Произведения като „Къща“ и „Кръст“ карат човек да се замисли, да даде оценка на собствената си стойност. А "Петното на Роршах" и Spirt&Spirit, със своя опит в поетичното и красивото,  ще стане домакин на това събитие. 

В тези 15 парчета, поезията и музиката сякаш са чакали правилния момент, за да избликнат. И докато човек слуша и се отнася до прекрасните кътчета на своите спомени, докато една свещ огрява пътя му към тях, всъщност разбира защо Бардът е носител и на „Голямата награда“ от фестивалите за поети с китара в Харманли, Ловеч, Несебър, Бургас (два пъти) и на награди „За цялостно творчество“ от фестивалите в Равда и София. Печели наградата за текст на песен на „Плевенски китарен фестивал“ през 2019 г., както и няколко конкурса.