Стотици пловдивчани напълниха алеите на Бунарджика и изкачиха хълма, за да почетат загиналите за свободата на България.  Пред паметника на цар Александър II официално слово изнесе от проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак, ректор на АМТИИ „Проф.Асен Диамандиев“.

„Свободата е основна ценност, но и задължение. Човешкия дух е несломим. Революцията в България започва с историята на Паисий и продължава с Раковски, Ботев, с Априлското въстание. Честваме 144 години свобода. Живеем в трудно време своите избори , трябва да заслужим свободата с всеки един жест и мисъл“, каза д-р Шекерджиева.

В церемонията участие взеха  представителен взвод, венценосци,  военен духов оркестър и комитет „Родолюбие“.

Венци пред паметника положиха десетки държавници сред които кметът Здравко Димитров и  областният управител Йордан Иванов.

На хълма не липсват и руски знамена, като се виждат и табели „Русия не е заплаха за България“, „Благодарим ти Русия“.

Преди официалната церемония за поредна година по алеите на хълма премина и Походът на свободата, а по-рано днес митрополит Николай отслужи и молебен за мир.

Родолюбци спазиха традицията и тази година! Походът на свободата изкачи БунарджикаДесетки пловдивчани се събраха на пловдивското тепе

Стотици пловдивчани присъстваха на молебен за мир, дядо Николай призова да се спре „братоубийствената война"В храма присъства и кмета Здравко Димитров