Пловдивчани сигнализираха за тормоз над куче от страна на собственика му. По думите на читатели на TrafficNews, четириногото живее в ужасни условия, а човекът, който се грижи за него има нехуманно отношение.

Конкретната ситуация е свързана с Немска Овчарка, а в сигнала се разказва, че тя обитава ужасно помещение, което наподобява на магазин. Изключително мръсния имот в квартал Мараша се намира на ул. „Лебед” № 10. Разказът разкрива още, че доста хора са ставали свидетели как човекът, който го разхожда не го храни достатъчно, малтритира го, а понякога по думи на пловдивчаните, го бие с тръби или  пръчки.

В сигнала към медията ни бяха прикачени и снимки, на които се вижда мястото, където кучето прекарва по-голяма част от времето. Видно помещението изглежда доста зловещо и неподдържано, а според нашите читатели, на локацията слънцето напича ужасно много и вероятно вътре става задушно, а градусите се покачват до степен, която едва ли позволява живо същество да пребивава. На една от снимките се вижда и въпросният собственик на животното.

Така нареченият собственик не го оставя даже да се изпикае, докато го “разхожда” с 2 вериги, сякаш е див звяр”, пишат още пловдивчани, които се надяват по-скоро животното да бъде спасено от тези условия.

Читателите посочеха, че многократно са подавани сигнали от преминаващи хора, както и от живеещи в близост. По думите им до този момент са се обръщали до  Второ РУ Пловдив , БАБХ , „Четири Лапи” и други НПО-та.  Промяна в положението обаче няма или поне не е известно институциите да са се заели със случая, коментират още пловдивчаните. От друга страна, от полицията съобщиха за медията ни, че не са регистрирани подобни сигнали за въпросния адрес и съветват гражданите