От „неразумно решение” през „няма да има никакъв ефект” до „напълно необходимо”. Така пловдивчани коментираха предложението за връщане на една от епидемичните мерки, а именно носене на маска на открито.

Темата за предпазните средства навън е дебатирана последните два дни. Преди ден стана ясно, че маски ще се носят и на открито. Заповедта на министъра ще влезе в сила от 22 октомври. От четвъртък ще бъдат задължителни за всички до края на месец ноември, ако ситуацията остане такава, обяви министърът на Здравеопазването - проф. Костадин Ангелов.

На двата полюса са мненията на пловдивчани за това, дали е редно и ефективно носенето на маски навън. Според мнозина, предпазните средства не могат да ни спасят от COVID-19. Други пък са категорични, че щом това са правилата, то те трябва да се спазват. Трети – напълно съгласни с мерките.

Радушно новината за връщане на най-леката, според здравните власти, мярка бе приета от част от пловдивчани. По думите им така може би заболеваемостта ще намалее, макар и вирусът да не изчезне напълно.

„Съвсем нормално е да се носи маска, имайки предвид, че цял свят е предприел тази крачка. Ако това ни предпази живота, да – маските да са задължителни”, заяви пловдивчанка пред екип на TrafficNews.

„Напълно неразумно”, така пък коментира новите мерки пловдивчанин.

Какво още казаха част от жителите на Пловдив пред екип на TrafficNews, вижте във ВИДЕОТО: