Пловдив вече се готви за мащабните ремонти по Водния цикъл на града, които ще започнат през 2019 година. От администрацията в район „Северен” асфалтираха четири малки улици в квартал „Захарна фабрика”, които не са част от проекта.

От обществената поръчка, която бе за 30 млн. лева за ремонт на канализация, водопроводи и улици от тротоар до тротоар, бе избран изпълнител само на една от позициите, а в другите си две части бе прекратена.

Отстраниха три фирми от Водния цикъл на Пловдив, прекратиха част от поръчката за над 30 млн. лева„Пътинженеринг” бе допуснат до единия от лотовете за нова ВиК мрежа в район „Северен”

„По-добре стана, че ще се работи само по единия лот, защото наистина бяхме много притеснени за ремонтите в „Северен”. На практика почти всички улици в района ще бъдат ремонтирани. Добре е, че ще се започне с тази позиция, а  ще пуснем нова процедура за другите две”,каза кметът. Лотът, който ще се изпълнява включва  подмяната на вопороводните и канализационните съоръжения по улиците около „Сава Муткуров“, „Самара“ и „Карловска“ и около „Васил Левски“ и „Ибър“ до бул. „България“. Там ще работи „Пътинженеринг”, а сумата е близо 8 млн. лева. Отделно общината е финансирала с  6 млн. лева проекта, за да може улиците, които са с паваж да бъде с асфалтова настилка след ремонта.

Градоначалникът отхвърли и твърденията, които се тиражират, че Общината не си комуникира с ВиК:

„Въпреки че по „Региони в растеж” нямаме подмяна на ВиК мрежа, ние работим толкова добре с водното дружество, че разгледахме всяка една улица, която ще бъде ремонтирана в зоната. Подменяхме части от мрежата, но само там където е належаща. Не може да сложим пред всяка къща нов водопровод, просто обхвата на проекта не го включва.Толкова добра комуникация между Община Пловдив и ВиК никога не е имало, както през последните 7 години”, заяви градоначалникът.