Цялостен ремонт на  58 вътрешноквартални улици в Кършияка и район „Северен” ще бъде извършен в следващите три години. Тяхното обновяване, което ще е от тротоар до тротоар ще започне с рестарта на Водния проект, който се очаква да бъде на два етапа.

Най-мащабният проект на Пловдив бе замразен поради невъзможност на общината да възстанови ДДС, а след това и МОСВ спряха процедурата през европейските програми. Сега Пловдив е амбициран да вземе над 100 млн. лева по две програми.

 Рестартираният проект е на стойност 51 милиона лева като в него освен новите улици са заложени и  нови канализации и водопроводи по бул. "Дунав" и "Брезовско шосе", а в модернизацията на пречиствателната станция ще бъдат вложени 4 милиона лева. От градските власти са успели да вкарат цялата реабилитация на бул. „Дунав” от тротоар до тротоар.

По проекта трябва бъдат подменени 14 километра водопроводи и 800 сградни отклонения, 16.1 километра второстепенна канализационна мрежа. Ще бъде извършена рехабилитация на 2.8 километра от съществуващия колектор VII, както и изграждане на разтоварващ колектор VII. Ще бъде извършена реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води – Пловдив.

По втория проект Пловдив ще търси пари чрез обединението „Тракийска вода”, което е заедно с ВиК дружествата на Стара Загора и Ямбол. Амбициите на градските власти е да вземат 60 милиона лева за направата на южния обходен колектор, който да обслужва целия район „Южен”, заедно с селата от Родопската яка.