Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов зарадва децата на с. Граф Игнатиево с ново минифутболно игрище с изкуствена трева. Лентата на съоръжението бе прерязана от Димитър Иванов, председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кмета Петър Минков и кмета на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев.

Игрището е с размери 40 на 25 метра и се намира в парка на с. Граф Игнатиево. Оборудвано е с комбинирано съоръжение - минифутболна врата и баскетболен кош и е обезопасено с 6-метрова ограда с мрежа. Стойността му е около 100 000 лв., като средствата са изцяло от общинския бюджет.

Кметът на община „Марица“ честити на децата на с. Граф Игнатиево новата придобивка.

„Радвам се, че от днес младите хора в селото ще има къде да спортуват. Винаги съм щастлив, когато изграждаме ново спортно съоръжение, защото като бивш спортист, знам, че физическата активност, освен радост и забавление, носи и здраве“, посочи градоначалникът.

Той припомни, че това е петото игрище за минифутбол на територията на общината.

„Удовлетворен съм, че все повече населени места могат да се похвалят с подобни съоръжения. Първото игрище бе открито в с. Маноле още през миналия мандат, а вече селата Царацово, Калековец, Желязно и от днес и Граф Игнатиево разполагат със спортни площадки с изкуствена трева“, подчерта Димитър Иванов.

Той благодари на екипа  си за успешната реализация на проекта и заръча на децата и младите хора в селото да пазят новата придобивка.

„Благодаря на екипа си за добре свършената работа, както и на общинските съветници за гласуваните средства. Благодаря и на младите хора, затова, че избират да живеят и да създават семейства в община „Марица“. Надявам се да полагат грижи за доброто състояние на новото игрище. Продължаваме да развиваме и надграждаме постигнатото в името на бъдещето на нашите деца“, завърши кметът Димитър Иванов.

На събитието присъстваха и кметове на населени места и общински съветници.