Пътуващите по междуградската линия Пловдив-Асеновград съобщиха за абсурдни условия на превоз. 

Те сигнализираха до TrafficNews и зам.-кмета по транпорт Тодор Чонов, че транспорта се осъщестява с малки автобуси без климатик. 

"След като "Хеброс бус" се оказа в несъстоятелност да изпълнява курсове по най -печелившата и натоварена линия Пловдив -Асеновград, същите започнаха да се изпълняват от "Детелина - Дрита". Въпреки изричното условие в договора това да се осъществява с автобус, те изпълнява курсове с малки бусчета, в най големите горещини и без климатик", посочи потърпевша. 

От няколко дни пътуващите са били изненадани неприятно с ново разписание в края на летния сезон, обявено като "отпускарско".

"Ако не са в състояние да осъществяват транспортната схема, нека да отстъпят на друг квалитетен превозвач, отговарящ на всички условия, а не да ни размотават и повтарят фалита на "Хеброс бус". Надяваме се на адекватна намеса от местната власт", посочиха пътуващи пред медията. 

Припомняме, че "Детелина-Дрита" пое линията до Асеновград от началото на 2023 година. Това се наложи заради изтекли договори. Сключените нови договори, включително и този за курса до Асеновград, бяха временни със срок до 16 юни 2023 г., но по всичко личи, че продължават да действат и днес. Причината - обявената обществена поръчка бе отменена. И до днес няма законно избран превозвач по редица междуградаски линии.