За препълнени автобуси в Пловдив в условията на пандемия и ограничителни мерки сигнализира читател на TrafficNews. На снимките, които ни изпрати, се вижда, че автобусът е пълен с хора, които са буквално един в друг. Макар от кадрите да се виждат, че са с маски, отстояние между тях почти няма.  Оказа се, че това не е първи подобен случай по линия 1, като наскоро отново заради голям брой пътници са увеличили автобусите с още един.

„Вече веднъж пуснахме по линия 1 още един автобус, след като имахме сигнали за голям поток от пътници. Ще говорим с фирмата превозвач при нужда да добави още един автобус в маршрутната схема”, каза шефът на „Организация и контрол на транспорта” Пламен Вълков. Той обясни, че всеки ден се приемат сигнали и се анализира целия пътникопоток. На базата на тях се променят маршрутите в движение , за да се избегне струпване на хора.

Извън пиковите часове обаче почти няма пътници, които изправят превозвачите и общината в трудна ситуация. Припомняме, че заради намаленият пътникопоток от Общината намалиха автобусите в града.