Мръсна вода потече в домовете на пловдивчани. В последните няколко седмици има редица сигнали за черна и кафява вода, течаща от мивките в различни райони на Пловдив. 

Поредният случай е от кв. "Смирненски". 

"Това тече от чешмите ни. Изпих две чаши преди да забележа и нямам никаква представа дали това не е токсично. Никой не ни дава информация за съдържанието на водата, която иначе ВиК представя като годна за пиене", посочи пловдивчанин. 

Припомняме, че преди седмица подобна беше ситуацията в центъра. Тогава отново никой от ВиК не се ангажира да обясни на какво се дължи замърсената вода и какъв е химичният ѝ състав, безопасна ли е за консумация. 

Черна вода потече от чешмите в центъра на ПловдивНикой не знае дали водата е токсична и на какво се дължи оцветяването

Никой не вдига на посочените дежурни телефони на Водното дружество. Няма и официална позиция от страна на ВиК, въпреки че от медията ни изпратихме запитване за състоянието на водата и причините за цвета ѝ и отлаганията, които се виждат на дъното при оставяне да преседи няколко часа. Запитването е изпратено преди повече от седмица. 

"Има пълно затъмнение по въпросите на какво се дължи замърсяването, а никой от ВиК не ни отговаря. От телефона за аварии ни прехвърлят към дежурната част, където никой никога не вдига", посочват и граждани, свързали се с редакцията ни. 

Липсва каквато и да е официална информация, нито предупреждение да не се употребява водата.