Дълги опашки се извиват и днес пред дежурните лаборатории и ваксинационни пунктове в Пловдив, видя репортер на TrafficNews. Десетки пловдивчани чакат от сутринта, за да бъдат ваксинирани. Други са дошли да се тестват срещу COVID – 19. Голяма част от хората се опитват да получат документ, че вече са ваксинирани или преболедували.

В момента пред сградата на РЗИ има около 15-ина човека, но в по-ранните часове на деня опашката е била двойна по-голяма.

 

Подобна е и ситуацията пред ДКЦ „Пълмед”. За да няма смесване на потоци, пред лечебното заведения са разкрили и отделен пункт, където само се издават сертификати.  

Заради засиления интерес на пловдивчани към ваксините, през почивните дни са разкрити шест извънредни ваксинационни пункта, където се извършват имунизации. До момента изнесени кабинети имаше само в Пловдив – град, пред магазин на голяма верига.

Днес и утре обаче работят още пунктове. Такива има не само в Пловдив, но и в Хисаря и Асеновград. Извънредно работи в събота и неделя кабинета в РЗИ, както и пунктът в болница „Пълмед”.

Ето и пълния списък на центровете:  

гр. Пловдив - РЗИ Пловдив (ул.“Перущица“ № 1)

гр. Пловдив – „Медицински център Медикус“ (жк „Тракия“ ул. „Съединение“ №19),

гр. Пловдив – „Медикус Алфа Специализирана хирургична болница за активно лечение“ (ул. „Велико Търново“ №21)

гр. Пловдив - Диагностично-консултативен център „Пълмед“ (ул. „Перущица“ №1А)

гр. Асеновград – „Многопрофилна болница за активно лечение Асеновград“ (ул. „Ал.Стамболийски“ № 28)

гр. Хисар - Медицински център Витус (ул. „Ал.Стамболийски“ № 21).