На церемония на „Дондуков“ 2 по случай Деня на българския лекар днес държавният глава Румен Радев награди медици от сферата на педиатрията и неонатологията с Почетния знак на президента. Сред тях е и проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош, началник на отделението по неонатология в УМБАЛ „Свети Георги“.

Отличието е за заслуги към детското здравеопазване и принос за реализиране на дарителската инициатива под патронажа на президента "Българската Коледа".

Проф. Кръстева е Републикански консултант-специалист в областта на неонатологията за Южна България, както и дългогодишен председател на Българската асоциация по неонатология.

Останалите удостоени с Почетния знак на президента са проф. д-р Пенка Переновска, проф. д-р Боряна Слънчева, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Добрин Константинов, проф. д-р Стефан Стефанов и д-р Георги Узунов.

Уважение и признателност заслужават всички медици, посветили живота си на тази трудна и свята професия, в основата на която са залегнали най-висшите морални ценности. Освен да лекуват, мисията на лекарите е да дават вяра, да връщат надеждата и да гарантират бъдещето на българската нация, заяви на церемонията президентът. Той изрази признателност пред отличените медици за активната им работа за реализацията на инициативата „Българската Коледа“. Благодарение на тези усилия инициативата спечели общественото доверие и се утвърди като национална кауза, вдъхваща вяра, че сме хуманно общество, умеещо да се обединява около най-благородните цели, добави Румен Радев.