58-годишният Георги, от чиито апартамент започна ужасяващият пожар, бушувал в част от жилищна сграда в Пловдив, живеел сам на втория етаж на ул. "Бадемите".

Припомняме, че сигналът за огъня е подаден около 1:30 след полунощ в събота.

"Бях заспал и усетих, че нещо става. Веднага тръгнах да гася и казах на съседката да вика пожарна", разказа пред наш репортер Георги. Според твърденията му огънят е тръгнал от печка на дърва.

Опитите му да пребори стихията обаче не били успешни. Георги получил изгаряния и прекарал нощта в болница. Тази сутрин бил изписан по собствено желание. По разказа му за секунди пламъците обхванали, намиращата се до печката на дърва секция и са се разпространили по всичко останало в стаята, което бе наречено от Георги "багаж".

Георги след пожара и прегледа в болница /вдясно на снимката/

Четири екипа на пожарната евакуират сградата, извеждат хората и гасят, но щетите са огромни. Четири апартамента за обхванати от стихията - опушени, обгорели, техниката в тях е изгоряла.

Оказало се, че в апартамента на Георги има огромно количество складирани вещи и отпадъци, като това е спомогнало за по-бързото разпространение на огъня.

Георги е откаран в болница с повърхности обгаряния и обгазяване. Освен него са прегледани 24-годишен мъж и 65-годишна жена, която е настанена в медицинско заведение.

Трима са пострадали при пожара в Пловдив! Щетите са огромниОгънят тръгнал от печка

Днес преди обед Георги се завърна на адреса. Той бе посрещнат от гневните му съседи, които твърдят, че мъжът е виновен за това, че имуществото им е увредено и щети са за хиляди левове.

По думите на живущите в сградата Георги имал проблем с алкохола и непрекъснато трупа различни боклуци в дома си.

"Пие много", обясни един от съседите.

Бесен е и собственикът на апартамента над Георги, който е сред най-пострадалите от огъня. За щастие домът е бил празен по време на инцидента. Сега трябва да му се прави пълен ремонт, а цялата техника и мебели са унищожени.

"Добре, че не бях тук - щях да си умра като куче! Върна ме с 10 000 лв назад, беше въпрос на време да стане и това", споделя мъжът.

Самият Георги пък обясни пред наш репортер, че няма къде да отиде и ще се наложи да остане в обгореното жилище.

"Ще си спя тук, в спалнята става за живот", допълни той.

Токът в цялата сграда е изключен, докато се установи до колко мрежата е увредена от пожара.