Асфалтират още една част от улица „Владая” в Пловдив. С това работата по проекта е почти пред своя край. Строителите от „Парсек груп” полагат асфалт в отсечката на кръговото кръстовище между бул. „Шести септември” и бул. „Марица-Юг” в район „Източен”, като движението там е ограничено.

Очакванията бяха ремонтните дейности да приключат до края на месец август, но срокът бе удължен. Няколко пъти ремонтът по улицата бе отлаган заради проблеми, които  излизаха по време на процедурите, включително и препроектиране.

Велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, достъпна среда за хора с увреждания, ново улично осветление с подмяна на стълбове и изграждане на светофарни уредби са дейностите, които са заложени в проекта.

Припомняме, че сумата по поръчката е 2,7 млн. лева, като от тях 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места. С анекса средствата нараснаха до  3,1 млн. лева без ДДС, като е възможно да има нова индексация.