Зашпчва описване и оглед на щетите след градушката, която падна в няколко пловдивски села. Земеделските производители от населените места, чиято продукция бе унищожена очакват към 13 часа в Калояново да пристигнат земеделският министър проф. Христо Бозуков и областният управител Ангел Стоев.

Това обяви по БНТ зам.-кметът на община Калояново Пламен Николов.

Сред най-засегнатите са земеделските производители от Ръжево Конаре, където са унищожени пипер, патладжани и слънчоглед и други култури. Хората са изключително гневни, дори се готвят за протести.

Продукцията не е застрахована и стопаните не знаят какво ще правят оттук нататък.

Земеделци разаказаха пред TrafficNews.bg, че причината да се стигне до щети за милиони е факта, че не са били изстреляни противоградни ракети, въпреки че прогнозата беше жълт код за опасно време с гръмотевични бури и градушки. 

Стока за милиони отива в коша след градушката в Пловдивско! Потърпевш: Нямаше противоградни ракетиПо думите му причината - полети от Граф Игнатиево.

Георги Михайлов – началник на командния пункт на Изпълнителна агенция "Борба с градушките” в с. Голям чардак, обясни, че от клетката, която е над селото, не е стреляна, защото полигонът има забрана от 19,18 до 20,16 ч.