Дълги опашки се извиват и днес пред сградата на РЗИ-Пловдив. Над 30 души чакат в момента за имунизация срещу COVID-19, като непрекъснато идват още записани. Някои от хората са тук от часове и вече са изнервени, тъй като липсва организация. 

„Казаха, че имат и от двете РНК ваксини, но повечето тук искаме да се имунизираме с „Модерна”, обясни пред репортер на TrafficNews мъж от опашката.

Анна Иванова пък е за втора игра с „АстраЗенека”. „След първата доза имах съвсем лека температура и неразположение, което премина в рамките на няколко часа. Личният лекар ме посъветва да си поставя и втората доза на Оксфордската ваксина, вместо да рискувам с друга ваксина и ще го послушам”, посочи младата жена.

Хората разказаха, че на няколко пъти от сутринта са възниквали конфликти между чакащите и някои от тях дори са искали да викат полиция, за да се създаде ред.

Припомняме, че от Здравната инспекция отвориха и трети кабинет, за да се облекчи процесът на имунизация. Съставени са и списъци с желаещи да бъдат ваксинирани. Въпреки това се налага хората да чакат по 3-4 часа, тъй като интересът към РНК препаратите е голям.