Опашка от желаещи да се ваксинират се изви и тази сутрин пред пловдивското РЗИ. Голяма част от хората чакат за поставяне на втора игла на AstraZeneka, но има и такива, които искат да се имунизират с иРНК ваксина.  

„Няма от какво да се притесняваме, това е начинът да се защитим и да преборим пандемията“, коментира пловдивчанин пред TrafficNews

Здравните власти също отчитат напредък във ваксинационният процес и призовават той да продължи в същия темп и след смяната на правителството и евентуално разпускане на националния оперативен щаб.

Ангелов: Имаме спокойствие в болниците, ситуацията е изключително добраВъпреки това сме на второ място в ЕС по брой смъртни случаи

Както съобщихме, при петте почини дни около Великден близо 15 000 пловдивчани са се имунизирали през „зелените коридори”. Според последните данни в Единния информационен портал, всеки десети жител на областта вече има поставена първа доза от ваксината срещу COVID-19. С една игла са ваксинирани 67 787 души в Пловдивско, а с втора – 15 961.

Най-голям е бил интересът към препарата на „Пфайзер”, който е поставен на 948 пловдивчани. „АстраЗенека” са избрали 142 пловдивчани, а „Модерна” – 77.

Опашка се изви пред РЗИ, пловдивчани чакат за ваксиниСвободната ваксинация ще продължи до 9 май