Надвисналото дърво, намиращо се на ул. „Богомил” № 55, за което сигнализираха читатели на TrafficNews не представлява опасност за околните. Това увериха от ОП „Градини и паркове” след като днес подадохме сигнал за растителност, която притеснява жителите в района.

Става въпрос за дърво, което е надвиснало над улица и има вероятност да се откърши и да падне върху някого. Читателят ни разказа, че е подавал многократно сигнали до Община Пловдив, към район „Централен”, както и до ОП „Градини и паркове”, но до момента без резултат.

От ОП „Градини и паркове" потвърдиха, че мъжът многократно е подавал сигнали. Именно заради това от 4- 5 години състоянието на дървото постоянно се следи. То е от вида американски ясен и макар че расте накриво, е здраво. За последно е проверявано преди няколко дни, но редовното наблюдение ще продължи.

Припомняме, че миналата седмица, голяма част от опасната растителност в района беше премахната след случилия се тежък инцидент, при който пострадаха деца. След случилото се до медията ни достигнаха още сигнали за опасни дървета и голяма част от тях, бяха премахнати.

Въпреки сечта по ул. „Богомил”, опасни дървета в района продължават да притесняват жителиЗа поредното надвиснало дърво сигнализира читател на TrafficNews