Официално: Съдия Мария Караджова встъпи в длъжност председател на Районен съд – Асеновград

Гост на церемонията беше Председателят на ВКС г-н Лозан Панов

Община Асеновград, Пловдив 27.11.2020 13:54 2897 0
Официално: Съдия Мария Караджова встъпи в длъжност председател на Районен съд  – Асеновград

Съдия Мария Караджова  встъпи официално в длъжността Административен ръководител  - председател на Районен съд  – Асеновград. Тя е избрана на поста с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 10 ноември тази година с 8 гласа „за“. 

Припомняме, че бившият вече председател Иван Шейтанов, подаде предсрочно молба за освобождаване от длъжността си. Мотивите му бяха свързани с риска от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия  Розалия Шейтанова.

На тържествена церемония съдия Мария Караджова подписа акт за встъпване в длъжност в присъствието на Председателя на Окръжен съд – Пловдив г-жа Розалия Шейтанова, която я поздрави за избора и й пожела професионални успехи и много здраве. Съдия Мария Караджова благодари за доверието и изрази увереност за подкрепа по пътя на новите професионални предизвикателства.

Гост на церемонията беше Председателят на ВКС г-н Лозан Панов, който поздрави съдия Караджова за достойното представяне и й пожела здраве и успехи.   

Съдия Караджова е завършила право в СУ „Климент Охридски“.  Има близо 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт. От 2001 г. е съдия в Районен съд – Асеновград, от 2015 г. е заместник-председател на същия съд, а от юли тази година изпълняваше функциите председател на Асеновградския районен съд. Има най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.

Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка след напрежението за нов шеф на Окръжния съд в Пловдив

 

 

Изпрати новина