Офицерът от 24-та Авиационна база-Крумово Никола Величков изненада любимата си с нестандартно предложение за брак. По време на скоковете с парашут на площад „Централен” над небето на Пловдив полетя романтичния плакат с послание „Десислава Тенева, ще се омъжиш ли за мен?”

„Бяхме на площада, когато парашутите полетяха във въздуха. Казах на Десислава- виж, виж какво пише там. Тя погледна нагоре, в този момент успях да клекна и да извадя пръстена. Бях толкова развълнуван в този момент. Не съм се притеснявал дали ще приеме, по-скоро се притеснявах да не припадне от вълнение”, разказва офицер Никола Величков.



С неговата любима се познават от почти една година, а на 16-и януари получава заветната целувка. Още от самото начало заживели съвместно и започнали да споделят всички моменти заедно. „Десислава не спира да доказва предаността си към мен. Отдавна знам, че искам да бъда с този човек цял живот, просто чаках моментът да дойде”, споделя пред TrafficNews развълнуваният 28-годишен офицер.

Никола Величков признава, че за военнослужещите работата е ежедневие и заема голяма част от живота им. Именно в Деня на военния парашутист той открил един безкрайно тематичен и символичен момент да покани любимата му да стане част от неговото приключение. „Решението да предложа на Десислава бях взел отдавна, обаче идеята да го направя в този ден и по този начин ми хрумна в петък – съвсем спонтанно”, разказва той.

Въпреки бързото решение, организацията на вечния момент на влюбената двойка се случва изключително бързо. Офицер Никола Величков изказа своите най-сърдечни благодарности към всички, дали своя принос.



Старшина Мирослав Павлов е парашутен инструктор в Съвместното командване за специални операции. Той също така е и парашутистът, развял посланието във въздуха.  Ето какво разказа той по повод красивата изненада:

„Всъщност при нас голям драматизъм няма. Сутринта, когато отидох на работа, ми казаха за изненадата. Видях флага с посланието, който после беше разпънат по време на летенето, и скочих с него. За всички ни беше изненада, за първи път ни се случва да участваме в предложение за брак по въздух”, разказа младият парашутист.

Вижте какво споделиха бъдещото семейство веднага след отправеното предложение за брак: