Трескава подготовка кипи в центъра на Пловдив за поредното отваряне на заведенията.
Кафенета и ресторанти вече са извадили маси, столове и чадъри на Главната. Големите коктейл-барове на открито са мобилизирали персонала си и вече втори ден подреждат, чистят и зареждат стока за големия ден. Утре всички обекти, които са на открито или имат тераси и градини може да отворят врати и да приемат гости.
Най-нетърпеливи се оказаха ресторантьорите на Главната. Масите и столовете на площад „Стефан Стамболов” чакат първите си клиенти.
Спокойствие обаче цари в арт квартала Капана. На други места в центъра на града не се забелязва оживление около заведенията. Малка част от заведенията са изкарали масите си отвън.
Припомняме, че преди два дни министърът на здравеопазването официално издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Управата на същите обаче, трябва да се съобрази с някои правила, едно от които дистанция между масите.
От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.
От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.
От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.