Тестовете за COVID-19 на двамата зам.-кмета от Община Пловдив в строителните отдели – Пламен Райчев и Невена Балчева са отрицателни. Те са излезли тази сутрин, но арх. Балчева е карантинирана заради положителен тест на съпруга й, който е проектант.

Тази сутрин нито една проба на служителите към отдел на Пламен Райчев не е била положителна. Очакват се обаче новите резултати този следобед. Основните притеснения са към отдела по „Устройство на територията”, където са всички положителни 5 проби, сред които и на гл. архитект Димитър Ахрянов.

Заради новите случаи кметът Здравко Димитров разпореди спешна проверка на мерките за превенция от коронавирус при осъществяване на административното обслужване на гражданите и предпазване на служителите, които работят на първа линия.

Съвещания и комисии ще се превеждат онлайн, а приемането на документи на гражданите и предоставянето на административни услуги ще се осъществяват при засилени противоепидемични мерки. 

"Отново призоваваме хората да използват възможността за издаване на документи по електронен път и само когато това е невъзможно, да посещават общинските служби“, заяви кметът Здравко Димитров.

Продължава засилената дезинфекция на всички помещения и работни места на служителите, в това число общите части на сградите – тоалетни, стълбища, входни врати, коридори.

В затворените помещения, където не може да се осигури необходимата дистанция, служителите са задължени да работят с маски, а гражданите не се допускат без лични предпазни средства.

На база на резултати от утрешните тестове ще се вземе решение за осигуряване на дистанционна работа за служителите от отделите, където това е възможно.

Още общински шефове в Пловдив са заразени с COVID-19Началници на отдели към „Устройство на територията” са с положителни тестове

Официално: Четирима нови от Община Пловдив с COVID-19, няма да затварят Партийния домВече са извършени необходимата дезинфекция на административните сгради и стаите на всички служители