Общинският съвет в Пловдив ще заседава по 18 точки в последната сесия преди да излезе във ваканция. Сред тях е предложението да се дарят имоти на АПИ, нужни за реализирането на новия лъч на Околовръстното шосе.

Двата имота са с големина около 2,1 дка, като те се  намират в зоната на кръстовището, което се отклонява за село Ягодово.  То представлява първия етап на Югоизточния обход, който е изпълнен през 2012 година.

Техническият проект предвижда реконструкция на съществуващото пътно кръстовище населението място, като се преведе в габарит Г20 – две платна по две ленти с 3,5 метра широчина, банкети по 1,5 метра и 2 метра разделителна линия. Второстепенното направление към населеното място се предвижда да е с двулентов път с обща ширина на настилката от 11.00 до 8.00 метра. Предвижда се още направата на масивна бетонова ограда.

 

АПИ чака два имота от Община Пловдив за новия лъч на Околовръстното шосеГрадските власти даряват 2 дка на държавната агенция край кръстовището за Ягодово

Местният парламент ще решава и за създаването на линия 104, която е предвидена за общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса, а за делничните дни ще се правят от тях 172 курса, всеки с пробег от 11,3 км.

Автобусите ще тръгват от кв. „Беломорски“,  през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, като последната спирка е Хангарите след „Техномаркет“ на Пазарджишко шосе.

Също така ще се гласува и корекция на  линия 103, която беше вече създадена. Освен маршрута й, ще се и увеличи  броя на колите от 5 на 9. Според решението  линия 103 ще има 142 курса за един ден, кат всеки от тях ще е с дължина от 10 км.

Линията ще тръгва от „Втора авто колона“ в „Тракия“, оттам през ул. „Шипка“,  бул. „Освобождение“ бул. „6 септември“, Моста на Адата, бул. „България“ и последна спирка сградата на ПУ.

С решенията двете линии дори могат да се възлагат на превозвачи и да се изпълняват курсовете.

Община Пловдив с готовност да пусне новите линии на „Екобус", дори преди европаритеГласуват изменение на маршрута на линия 103, създават линия 104, минаваща през „Модър-Царевец"

Друго предложение е от кметът на „Западен“ Тони Стойчева. Тя предлага договорът с „Булфарма“ за разширението не Пещерско шосе, където се изгражда паркинг да бъде разтрогнат. Юристите на Общината обаче смятат, че от това действие за Община Пловдив може да последват съдебни санкции – за пропуснати ползи и да връща направените инвестиции. В същото време от УМБАЛ „Пълмед“ внесоха подписка от 3000 души за запазването на паркинга.

„Добрите нрави” и паркингът на „Пълмед” – каква всъщност е целта на Тони Стойчева?Никой не разбра какво точно иска кметът на „Западен” да се случи на Пещерско шосе, но въпреки това го иска веднага

Тони Стойчева отговори за паркинга пред „Пълмед” - имала ясна визия за терена и „Пещерско шосе”

„Пълмед” с подписка от 3000 души в подкрепа на паркинга, обяви и преференциални цени за негоОт лечебното заведение ще внесат подписката в Общинския съвет

Въпреки предложението на Пълмед: Пловдивчани за пореден път на протест против паркингаПротестиращите са категорични, че няма да спрат, докато той не стане общински

Юристите на Община Пловдив: Ако прекратим сега договора с „Пълмед" сме застрашени от тежки делаРешението за отдаването на паркинга е минал през съдебен контрол, няма данни за незаконосъобразност, пише Илиан Иванов

Очаквайте подробности!