Община Пловдив най-после се разплати с изпълнителя на реконструкцията на ул. „Даме Груев” – „Парсек груп”. След серия от взимани обвинения между градските власти и управителя Бончо Бонев,напрежението вече стихна и работата по улицата бе форсирана.

 Бонев заяви, че от общинския бюджет е получил първия транш за реконструкцията на обещаната дата – 10 май. През последните дни се вижда засилена работа по улицата, която трябва да стане булевард до края на годината.

От компанията вече са оформили пътното платно, изградили са подземната инфраструктура, като се полагат бордюрите и осветлението.

Според управителя на строителната фирма дейностите по първия етап, който е от бул. „Македония” до ул. „Охрид” ще приключат до 15 юни, ако няма форсмажорни обстоятелства. Вторият етап ще до ул. „Тодор Александров”, като там има един имот за отчуждение, чиято процедура е на финала.

Тази година в бюджета на града са заложни половината средства за реконструкцията – 3,7 млн. лева. От Община Пловдив обаче заявиха, че ако дейностите напреднат, при актуализацията на бюджета ще бъдат отпуснати още пари.

Строителят на „Даме Груев”: Не съм взел още лев от Общината, можем да я завършим до края на годинатаИзтеглих жалбата си за ремонта на ул. „Хаджи Димитър”, заяви Бончо Бонев

Между празниците: 1 багер, 1 валяк и двама работници на ул. „Даме Груев”„Парсек груп” продължава да работи с бавни темпове на важната пловдивска улица